Vanessa Hudgens

Vanessu Anne Hudgens proslavil zejména třídílný snímek pro mládež Muzikál ze střední. Nebyla to však její první role. Vanessa začala hrát již jako osmiletá dívenka. Dnes hraje již daleko vážnější role. Jednou z posledních je role prostitutky z donucení.

Vizitka Vanessy Hudgens

Základní informace o Vanesse Hudgens:

  • Místo narození: Salinas, Kalifornie, USA
  • Datum narození: 14. 12. 1988
  • Znamení: Střelec
  • Výška: 155 cm
  • Povolání: Herečka, zpěvačka, tanečnice

Životopis Vanessy Hudgens

Vanessa Anne Hudgens má velmi zajímavý původ. V jejích žilách koluje směs filipinsko-portorikánsko-irsko-americko-indiánské krve. Její prarodiče byli muzikanti v Big Band Era a i její rodiče patřili do hereckého světa. Vystupovali zejména v muzikálových divadlech, kam také přivedli svou dceru Vanessu již v jejích osmi letech. Později začala hrát také o sedm let mladší sestra Vanessy Stella. Již v nyní se jí daří také ve světě reklamy. V patnácti letech si Vanessa zahrála ve filmu Třináctka a o rok později se představila v dalším filmu s názvem Thunderbirds. Po těchto dvou velkých rolích začala vystupovat v show jako Quintuplets a The Brothers Garcia. Další role přišly od společnosti Disney. Byly to například role Corrie on The Suite Life of Zack & Cody on Disney. Její hvězda závratně vzlétla v roce 2006, kdy si zahrála v muzikálu** High School Musical**. Zde uplatnila svůj talent, který zdědila po rodičích i prarodičích – tanec, zpěv i herectví. Muzikál se stal oblíbený po celém světě a to nejen u mládeže. Jeho lehkost a svěžest upoutaly i nejednoho dospělého diváka. A právě díky High School Musical dostává Vanessa nabídku na nahrání svého** prvního CD** se společností Hollywood Records. Vydává ho již 26. září, 2006 a na CD se nachází pop, rock, elektronika a R&B. První CD dostalo název "V". Od té doby její kariéra stále pokračuje. V roce** 2008** natočila film Rock On, High school musical 3 a v červnu vydala své druhé CD Identified. Ve svém velmi mladém věku má na svém kontě několik celovečerních filmů, seriálů a nespočet televizních pořadů. Změnila i svou vizáž. Pro svou poslední roli ve filmu** Gimme Shelter** se musela ostříhat nakrátko. Ve snímku si Vanessa zahrála mnohem vážnější roli, než na které jsou její diváci zvyklí. Představuje mladou dívku vyhozenou na ulici drogově závislou matkou a přinucenou provozovat prostituci.

Zajímavosti o Vanesse Hudgens

Natáčení Muzikálu ze střední pro Vanessu znamenalo také získání velké lásky. Poznala však, že láska vzniklá za pomoci natáčení a emocí z filmu nemá pevné základy a tak dnes je již sama.

Filmografie Vanessy Hudgens

Mezi filmy, ve kterých Vanessa hrála, patří:

  • 2000 - The Brothers Garcia, jako Lindsey
  • 2002 - Still Standing, jako Tiffany
  • 2002 - Po stopách zločinu (Robbery Homicide Division), jako Nicole
  • 2003 – Třináctka, jako Noel
  • 2004 - Letka Bouřliváků, jako Tintin
  • 2004 – Quintuplets, jako Carmen
  • 2004 - Drake & Josh, jako Penny / Rebecca
  • 2005 - Sladký život Zacka a Codyho, jako Corrie
  • 2005 - Robot Chicken
  • 2006 - Muzikál ze střední, jako Gabriella Montez
  • 2007 - Muzikál ze střední 2, jako Gabriella Montez
  • 2008 - Muzikál ze střední 3, jako Gabriella Montez
  • 2009 - Rock ze střední
  • 2010 - Disney 365
  • 2011 - Sucker Punch 3D, jako Blondie
  • 2011 - Journey 2: The Mysterious Island, jako Kailani
  • 2011 – Netvor, jako Linda
  • 2012 - Gimme Shelter

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id20494 (skvela-zabava.cz#9889)


Přidat komentář